Kyrkoval 2017

Allt du behöver veta om kyrkovalet

Den 17 september är det kyrkoval. Är du 16 år eller äldre får du rösta, och din röst är superviktig!

Här finns det filmer där Svenska Kyrkans Unga frågar kyrkomötets nomineringsgrupper bland annat om vilka som är deras hjärtefrågor och vilken fråga de anser vara den viktigaste för Svenska kyrkan idag. Alla nomineringsgrupper har fått möjlighet att bli intervjuade, i dagsläget finns intervjuer med tio av tretton av kyrkomötets nomineringsgrupper (med utlandsmandaten inräknade).

Borgerligt alternativ (BA)

Centerpartiet (C)

Fria liberaler i Svenska kyrkan (FiSK)

Frimodig kyrka (FK)

Miljöpartister i Svenska kyrkan (MPSK)

Partipolitiskt obundna (POSK)

Socialdemokraterna (S)

Utlandsförsamlingarna

Vänstern i Svenska kyrkan (ViSK)

Öppen kyrka (ÖKA)

Tryckmaterial

Här finns det tre visitkort med budskap kring att rösta i kyrkovalet. Filerna är tryckfärdiga med utfall och skärmärken för eget tryck.

Visitkort om kyrkovalet 1

Visitkort om kyrkovalet 2

Visitkort om kyrkovalet 3

Vill du veta mer om hur det går till att rösta i kyrkovalet? Kolla in Svenska kyrkans hemsida.