Boende och resor

Foto: Wingårdhs arkitekturfirma

Här är vi under Riksårsmötet

Örnsköldsvik är en stad i Ångermanland, en hamnstad där det är nära till den vackra skärgården längs Höga kusten. Attraktioner är bland annat äventyrsbadet Paradisbadet och den stora arenan Fjällräven Center, hem för Modo Hockey. Gatorna sluttar ned mot vattnet och längs Stora gatan ligger de flesta butiker samlade. Högt ovanför staden sticker hoppbacken på Paradiskullen upp, och ”legohuset” – det arkitektritade hus av Gert Wingårdh som alla i stan har en åsikt om. Örnsköldsviks kommun har ungefär 55 000 invånare.

Riksårsmötet kommer att hålla till på Nolaskolan, cirka en km från Örnsköldsviks resecentrum. Golvlogi ingår i mötesavgiften på 1 100 kronor, och erbjuds också i klassrum i Nolaskolan.

Eget boende
Vill någon ordna eget boende i Örnsköldsvik istället för golvlogi på skolan finns bland annat dessa alternativ på olika avstånd från Nolaskolan:
Vindarnas hus, (vandrarhem, fyrbäddsrum 795 kr/natt) 2 km avstånd. (info@vindarnashus.se)
Strand hotell (tvåbäddsrum med eventuell extra säng från 895 kr/natt) 800 m avstånd. (info@strandcity.com uppge bokningskod svenskakyrkan)
Park hotell (dubbelrum/familjerum från 895 kr/natt) 600 m avstånd. (info@park-hotell.se uppge referens Svenska Kyrkans Unga)
Scandic Hotell vid E4 (dubbelrum 900 kr/natt, trippelrum från 1100 kr/natt, fyrbädds 1400 kr/natt) 2 km avstånd. (endast bokning via inger.nordin@scandichotels.com, uppge referens Svenska Kyrkans Unga)

Resor
Tågresor till Örnsköldsvik från Stockholm och Luleå brukar gå att åka torsdag morgon och vara framme inom 5-6 timmar. Y-buss kör från Stockholm i söder och Luleå i norr till Örnsköldsvik ett par turer per dag som tar cirka 7 timmar.

För den som åker långt söderifrån som Göteborg och Malmö finns normalt SJ nattåg som går onsdag eftermiddag – kväll och kommer fram till Örnsköldsvik olika tidigt på torsdag morgon. Ett annat alternativ är att åka norrut en del av vägen och sova över i Stockholm, Uppsala eller Gävle onsdag natt och sedan ta tåg eller Y-buss till Örnsköldsvik på torsdag morgon. Vi hoppas förstås att ni också pratar med varandra om att samordna egna bussresor med andra distrikt! Gratis 24 timmars parkeringsplats ”Rådhuset” finns ett kvarter från Nolaskolan, på Viktoriaesplanaden 28.

Riksårsmötet avslutas på söndagen den 6 augusti med gudstjänst kl 11.00 och därefter lunch, klart cirka kl 13.30. SJ:s tåg går cirka 4 gånger per dag norr- och söderut, enligt den nuvarande tidtabellen till exempel söderut kl 13.52, alternativt nattåg kl 23.34. Y-buss till Stockholm går, enligt nuvarande tidtabell kl 13.45.