Rikshelgen

Inspirerande utbildningshelg

Rikshelgen är en helg för dig som sitter med i en distriktsstyrelse, arbetar med Svenska Kyrkans Unga i ett av våra distrikt eller är riksaktiv på annat sätt, till exempel i en arbetsgrupp. Helgen innehåller utbildning, inspiration och delande.

2017 äger Rikshelgen rum från fredag kl. 18 den 20 till söndag lunch den 22 oktober på Sigtuna folkhögskola. Valberedningsutbildning och Distriktsordförande-samling kommer att inträffa den 21 oktober, i anslutning till Rikshelgen. Övriga deltagare kan välja mellan olika workshops på lördag eftermiddag:

1. Beredd att möta psykisk ohälsa: Pillerpodden leder en workshop om psykisk ohälsa med praktiska övningar i svåra samtal, normbrytande beteende, frågefokuserande dialog och fördomskritik. (1 tim)
  2. Kul med demokrati – förbered ett årsmöte för alla: Hur får vi fler att vilja delta på årsmöten?Demokratigruppen delar material, tips och tricks för att förbereda bra årsmöten. (2 tim)
  3. Diakoni i Jesus fotspår – en miljö där människor hittar styrka och upprättelse: Med start i Bibeln lär vi oss mer om vad kyrkans diakoni betyder idag. Medverkar gör Kristina Göranzon från Uppsala Stadsmission och Anders Göranzon, präst och lärare. (2 tim)
  4. Pannkakskyrkan – en workshop om himmel och pannkakor: Pannkakskyrkan uppkom som ett initiativ av ungdomar i Uppsala som ville ta kyrkan utanför kyrkans väggar, tog en grill till en välbesökt park och började bjuda på pannkakor. Med Samuel Lundström från Pannkakskyrkan. (2 tim)
  5. Du passar in i själva skapelsen: Gud kallar på dig. Du behövs i Guds rike. Men till vad? Välkommen till en workshop kring kallelse och kristet liv med. Arbetsgruppen för kristen tro och identitet leder oss i övningar och samtal. (2 tim)
  6. Genusbaserat våld i Bibeln och idag: Med bibelstudium som metod närmar vi oss genusbaserat våld i Bibeln. Genom olika övningar och samtal skapar vi ett Safe Space tillsammans för att tala om det som är svårt. OBS! vid workshopen medverkar Joe Nkambi, präst från Tanzania, samtalet sker delvis på engelska. (4 tim)
  7. På medlemmarnas sida – hundra sätt att använda medlemssidorna: En workshop för dig som vill komma igång, uppdatera dig eller upptäcka mer om vad man kan ha medlemssidorna till. (2 tim)

Anmäl dig till Rikshelgen här.

Mer information

Kontakta Maria Hammarström, arrangemangs- och utbildningsansvarig, på maria.c.hammarstrom@svenskakyrkan.se eller på telefon 018-640 645.