Rikskollekt

För en bättre värld för alla

År 2018 får Svenska Kyrkans Unga rikskollekt fyra gånger (28 januari, 18 mars, 10 maj, 16 december). Den 28 januari och den 16 december går alla insamlade kollekter i hela Svenska kyrkan till Svenska Kyrkans Unga. Den 18 mars delar vi med Sveriges Kyrkosångsförbund, den 10 maj med Salt – barn och unga i EFS. Kollekten är en viktig inkomst, men också ett bra tillfälle att sprida kunskap om organisationen. Låt kollekten bli ett tillfälle att berätta mer om Svenska Kyrkans Unga i församlingen. Delta i gudstjänsten, bjud på fika, berätta om att Svenska Kyrkans Unga finns och vad till exempel er lokalavdelning gör!

#projektgodhet

Årets kollektkampanj lyfter Svenska Kyrkans Ungas diakonala satsning Godhet har makt över ondskan. Med konkreta tips som du kan utföra för att göra livet bättre för alla dina medmänniskor vill kampanjen lyfta diakoni. Till varje rikskollektsöndag tas det fram kollektaffischer. Dessa skickas ut till Svenska Kyrkans Ungas lokalavdelningar och distrikt, och även till Svenska kyrkans församlingar. Det tas också fram ett kollektcirkulär som kan läsas upp i gudstjänsten. Du hittar även dessa för nedladdning här nedan allt eftersom de blir klara.

Vill du swisha en gåva? Gör det till nummer 123 389 36 58. Ange ”Gåva”.

Jungfru Marie bebådelsedag 18 mars

Affisch 18 mars