Frågor & svar

• Vad är Medlemssidorna?

Medlemssidorna är Svenska Kyrkans Ungas medlemsregister på internet.

• Varför måste jag ange mitt personnummer på Medlemssidorna när jag registrerar mig som medlem?

Det är enda sättet att undvika att en person kan registrera sig två gånger på Medlemssidorna och en förutsättning för att Svenska Kyrkans Unga ska kunna redovisa medlemsantalet på ett korrekt sätt. Här kan du läsa mer om Personuppgiftslagen (PuL).

• Jag har försökt att registrera mig som medlem, men det går inte. Varför?

Har du fått meddelandet ” Personnumret för ny medlem måste vara unikt. Den här personen finns redan i systemet”? Kanske är du redan medlem eller har varit det tidigare? Kontakta ditt distrikt eller förbundskansliet för att få veta om du finns i Medlemssidorna sedan tidigare.

• Vem kan se de uppgifter som jag registrerar?

Den som är utsedd till registeransvarig i din lokalavdelning, samt administratörer för Svenska Kyrkans Ungas distrikt och förbund.

• Jag har inget lösenord till Medlemssidorna, hur gör jag då?

Du kan beställa ett nytt lösenord. Klicka på ”Glömt lösenordet” längst upp till höger på Medlemssidorna. Fyll i ditt personnummer eller medlemsnummer och din e-postadress så skickas ett nytt lösenord till dig.

• Jag har försökt att beställa ett nytt lösenord, men det går inte. Varför?

Förmodligen är det så att du antingen inte har någon e-postadress angiven på din sida på Medlemssidorna eller så har du bytt e-postadress. Den aktuella e-postadressen måste finnas på Medlemssidorna för att det ska fungera. Du kan be den som är registeransvarig i lokalavdelningen att lägga in din e-postadress eller så skickar du ditt personnummer och din e-postadress till förbundskansliet.

• Var hittar jag mitt medlemskort?

På din sida på Medlemssidorna, i den vänstra spalten, under rubriken ”Mina dokument” – ”Personliga filer”.

• Jag behöver skriva ut mitt medlemskort men jag har inte tillgång till en skrivare. Hur gör jag då?

Fråga den som är registeransvarig i lokalavdelningen om den kan hjälpa dig att skriva ut medlemskortet, annars kan du kontakta medlemsadministratörenförbundskansliet.

Finns inte din fråga? Skicka den direkt här!