Starta lokalavdelning

Hur startar vi en lokalavdelning?

Det finns många anledningar att starta en lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här är ett par av dem:

– Ge barn och ungdomar ansvar att själva kunna påverka sin plats och verksamhet i Svenska kyrkan.

– Svenska Kyrkans Unga arbetar för att bevaka barn och ungdomars intressen i Svenska kyrkan.

Om du vill starta en lokalavdelning, kontakta Medlemshandläggaren för mer information, tel 018-640 642. Då kommer du att få det startpaket som behövs för att komma igång. Här nedan hittar du delar av det material som finns i vårt startpaket.

Starta lokalavdelning (pdf)

Ansökan om inträde i Svenska Kyrkans Unga (pdf)

Förbundets stadgar antagna efter Stora årsmötet 2015 och förslag till stadgar för lokalavdelningar

Förslag till protokoll för konstituerande möte, lokalavdelning med styrelse och ekonomi (word)