Hur blir jag medlem?

Alla kan bli medlemmar i Svenska Kyrkans Unga

Det kostar ingenting att vara medlem i Svenska Kyrkans Unga. Det enklaste sättet att bli medlem är att du själv registrerar dig via Medlemssidorna. När du blir medlem ställer du dig dig bakom Svenska Kyrkans Ungas idé:

”Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.”

Det finns två olika former av medlemskap.

• Medlem. Du som är 0-30 år blir medlem i Svenska Kyrkans Unga. Du kan väljas till förtroendeuppdrag och får rösta på årsmöten.
  • Vuxenmedlem. Du som är över 30 år blir vuxenmedlem i Svenska Kyrkans Unga. Du kan inte väljas till förtroendeuppdrag eller rösta på Riksårsmötet, men får ta del av alla andra fördelar det finns med att vara medlem i Svenska Kyrkans Unga. Kanske är du ledare, förälder, farmor eller på annat sätt har intresse av att vara med i gemenskapen. Alla kan kan vara medlemmar i Svenska Kyrkans Unga, och alla behövs!

Jag vill bli medlem nu!

(Medlemssidorna dyker upp i ny flik vid klick).

När du blir medlem via Medlemssidorna föreslår systemet en lokalavdelning som ligger nära där du bor, baserat på ditt personnummer. Du kan välja en annan lokalavdelning än den som kommer upp eller höra av dig till ditt distrikt och fråga vilken du borde bli medlem i.

Klicka här för att hitta ditt distrikts kontaktuppgifter.

Bli medlem utan personnummer

Har du inget svenskt personnummer eller saknar de fyra sista siffrorna kan du kontakta Maria Ekstedt, medlemshandläggare på förbundskansliet på 018-640 642 eller maria.ekstedt@svenskakyrkan.se för att få hjälp att bli registrerad som medlem.

Få hjälp att registrera dig som medlem

Om du inte själv kan registrera dig via Medlemssidorna så kan den som är registeransvarig i din lokalavdelning hjälpa till. Ladda ner medlemsblanketten för år 2017 och fyll i och ge den till den registeransvariga eller någon annan i lokalavdelning som har administratörsbehörighet på Medlemssidorna. Blanketten sparas sedan i fem år.

Vill din lokalavdelning registrera en registeransvarig? Ladda ner blankett för registeransvarig och fyll i.

Vill du stötta Svenska Kyrkans Unga?

För dig som vill stötta organisationen även ekonomiskt finns det ytterligare en form av medlemskap, nämligen stödmedlemskapet. Detta är helt frivilligt och går att kombinera med att vara medlem eller vuxenmedlem eller göras helt fristående. Du kan välja att knyta ditt stödmedlemskap till ett distrikt eller en lokalavdelning, då går 60 procent av den totala stödmedlemskapsavgiften på 500 kronor till distriktet eller lokalavdelningen du väljer. Läs mer om att vara stödmedlem i Svenska Kyrkans Unga här.