Vi använder kakor

En kaka är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder kakor. Nästa gång du besöker samma webbplats kan den läsa din kaka och visa sidorna enligt dina inställningar.

Statistikinsamlingen sköts av Google Analytics och informationen som samlas in skickas vidare till Googles servrar i USA. Dessa kakor används för att lagra information som inte är personligt identifierande. Informationen kan i vissa fall vidarebefordras av Google till tredje part. Följande kakor sätts av svenskakyrkansunga.se:

”_ga”, sparas i 2 år. Används för att särskilja användare.

”_gat”, sparas i 10 minuter. Används för att strypa (”throttle”) mängden förfrågningar.

För att webbutiken ska fungera används två sessionskakor och en permanent kaka:

”woocommerce_cart_hash”, sparas tills webbläsaren stängs. Används för att spara information om varukorgen.

”woocommerce_items_in_cart”, sparas tills webbläsaren stängs. Används för att hålla reda på antalet produkter i varukorgen.

”wp_woocommerce_session_…”, sparas i 48 timmar. Avslutas med en 32 tecken lång kontrollsumma. Används för att hålla reda på användarens varukorg.

Om du inte vill att dina besök ska visas i statistiken i Google Analytics kan du installera deras webbläsartillägg Google Analytics Opt-out Browser Add-on: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Kakorna för webbutiken sätts inte förrän du lägger till en produkt i varukorgen och du kan därmed undvika dem genom att inte använda webbutiken.

Vill du veta mer om kakor och elektronisk information hänvisar vi till Post- och Telestyrelsens webbplats.