Riksårsmötet 2018

Påverka Svenska Kyrkans Unga!

Riksårsmötet är Svenska Kyrkans Ungas högsta beslutande organ. Där samlas valda ombud från alla 13 distrikt och tar beslut om verksamhet och budget för det kommande året. År 2018 äger Riksårsmötet rum på Q-poolen i Hässleholm, Lunds distrikt, den 2–5 augusti. Incheckningen öppnar klockan 13–15 torsdag den 2 augusti och mötet avslutas med lunch söndag den 5 augusti. Anmäl dig senast den 31 maj på Svenska Kyrkans Ungas medlemssidor!

Hässleholm kommun har drygt 50 000 invånare, är den största till ytan i Skåne och kanske mest känd som knutpunkt för järnvägen. Svenska kyrkan i Hässleholm hälsar oss också välkomna till Hässleholms församling!

Bild:mapio.net

Mandatfördelning

Här är mandatfördelningen som säger hur många ombud och ersättare respektive distrikt får skicka till Riksårsmötet 2018. Det är stadgarna som reglerar mandatfördelningen och antalet ombud baseras på antalet aktiva lokalavdelningar i distriktet 2017. För att bli vald till ombud och ersättare behöver du vara medlem 2018 (0-30 år) och medlem i en lokalavdelning i det distrikt som du representerar. Ombud och ersättare väljs på distriktsårsmötet. Det går också att åka som observatör, i mån av plats.

Volontärer

En volontär finns på plats under årsmötet och hjälper till med olika uppgifter för att deltagarna ska trivas och årsmötet fungera enkelt och smidigt. Det kan vara uppgifter som att sälja varor i caféet, flytta möbler, städa, servera mat, vara nattvakt, visa vägen till lokaler och andra praktiska göromål. Självklart får du mat och resa betald som ett tack och kommer ha tid att umgås med vänner du har på plats samt den fantastiska möjligheten att möta nya. Låter det intressant? Anmäl ditt intresse på den här länken.

Anmälan

Nu är anmälan öppen. Gå in och anmäl dig här, senast den 31 maj. På den här sidan hittar du förklaringar till alla olika frågor i anmälan.

Våra arrangemang är mötesplatser där vi vill att alla deltagare ska må bra. Därför har vi ett antal policys – regler – som gäller för våra arrangemang. Du hittar en länk till våra policydokument här

Handlingar

Här fylls det på med handlingar allt eftersom de blir klara.

Frågor?

Kontakta utbildnings- och arrangemangssamordnare Maria Hammarström på mejl maria.c.hammarstrom@svenskakyrkan.se eller telefon 018-640 645.

Tack till

Hässleholm Miljö AB som sponsrar vårt arrangemang med sopsorteringskärl.

Hässleholm Miljö AB:s logga