Julinsamlingen 2019/2020

För alla flickors rättigheter

Act Svenska kyrkan (tidigare Svenska kyrkans internationella arbete) har varje år en julinsamling. Årets julinsamling handlar om de orättvisar och övergrepp som en flicka drabbas av bara för att hon är flicka. Julinsamlingen pågår mellan den 1 december 2019–6 januari 2020.

Julinsamlingen <3 Lucia

Legenden om Lucia har kopplats ihop med årets julinsamling. Låt årets luciakonsert bli en manifestation för flickors rättigheter! Läs mer om hur ni kan göra i ledarmaterialet som ni kan ladda ner här nedan.

Material för barn och unga

Svenska Kyrkans Unga har varit med och tagit fram ett ledarmaterial som kan användas i barn- och ungdomsgrupper. Det finns berättelser, samtalsfrågor och tips på aktioner i materialet.

Här kan du ladda ner ledarmaterialet.

Det finns också en adventskalender att dela ut i barngrupperna. Den kan ni snart beställa här.