Julkampanjen

En flicka är född

Julkampanjen är en kampanj i samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga och Svenska kyrkans internationella arbete. Årets julkampanj fokuserar på flickors rättigheter.

Runt om i världen begränsas flickors rättigheter och möjligheter. Flickor har sämre möjlighet till att få gå i skolan, få vård om hon är sjuk och till att tjäna egna pengar och betala sin egen mat. I många familjer får flickorna äta sist och minst. Tusentals tvingas gifta sig eller bli mammor innan de ens är vuxna. Som en kristen barn- och ungdomsorganisation står Svenska Kyrkans Unga upp för flickors rättigheter.

Vi kan aldrig acceptera att flickor behandlas orättvist från att de föds – bara för att de är flickor. För varje barn är skapad till Guds avbild och har samma värde – oavsett kön. Varje flicka har rätt till att få vara barn och leva ett bra liv!

Pedagogisk verktygslåda Julkampanjen 2018

Den pedagogiska verktygslådan finns till för dig som är pedagog, barn-/ungdomsledare eller som på något sätt jobbar med barn/ungdomar i församlingen. Här kommer massa tips, övningar och andaktsförslag som underlättar och ger inspiration för att involvera barnen/ungdomarna i julkampanjens tema på ett roligt sätt under hösten.

Här hittar du kampanjens pedagogiska verktygslåda innehållande ledarhandledning, vidare fördjupning och material för barn och unga.

Pedagogisk verktygslåda Julkampanjen 2018

Här kan du ladda ner önskelistan som nämns i materialet.

Önskelista för världens barn

Du hittar mer information om julkampanjen på Svenska kyrkans intranät här.

Material för barnfamiljer

Här finner du material och recept som passar barnfamiljer för dig som vill prata och engagera ditt barn i årets julkampanj.

Material för barnfamiljer

Recept kopplade till julkampanjen. Fatijas wat-gryta, Jasmina chokladbollar och Fiorellas bananchips

Här kan du ladda ner önskelistan som nämns i materialet.
Önskelista för världens barn

Läs mer om julkampanjen på Svenska kyrkans hemsida: www.svenskakyrkan.se/julkampanjen