Mail till kyrkoråd om Kyrka för Fairtrade

Mall för att göra skillnad

Att tipsa kyrkorådet om att församlingen kan bli en Kyrka för Fairtrade är ett enkelt sätt att göra skillnad. Använd gärna den här mallen.

Hej kyrkorådet!

Visste ni att vi i (namn på din/er församling) har världens chans att påverka för att göra världen bättre! Genom att bli en Kyrka för Fairtrade så kan vår församling bidra till att de som producerar vår mat och våra prylar får göra det med schysta villkor. Jag/Vi i Svenska kyrkans unga tycker att det är jätteviktigt, för vi tycker att det är självklart att alla människor på jorden ska få en chans att leva ett bra liv. Det är varken svårt eller jobbigt, och vi hjälper gärna till!

Som Kyrka för Fairtrade kan man bland annat servera Fairtrademärkt kaffe, sprida kunskap om rättevisefrågor och påverka andra att vilja göra mer för världen. Visst låter det som en bra idé! Allt ni behöver göra för att veta är att kolla in www.kyrkaforfairtrade.org eller fråga oss/mig så berättar vi/jag mer!

Jesus stod alltid på de små och svagas sida, det ska vi också göra!

Med vänliga hälsningar,

(Namn och kontaktuppgifter)