Här och nu-dagen!

Svenska Kyrkans Ungas dag!

Första lördagen i september är Svenska Kyrkans Ungas dag!

Den 7 september går vi ut på gator och torg för att tala om vilka vi är och för att rekrytera nya medlemmar. Känner ni att det blir en för stor grej – bjud in till församlingshemmet eller kyrkan. Vad som händer är helt upp till er i lokalavdelningen. Har ni en kul idé på hur ni ska synas och rekrytera fler medlemmar, är det roligt om ni kör på er idé!

Tips och idéer

Har ni idétorka eller ont om planeringstid kan ni använda vårt ”Här och nu!-kit”.
Här och nu-kit

Bilagor till kitet:
Bilaga 1:Rekryteringsaffisch (pussel och QR-kod)
Bilaga 2: Rekryteringsaffisch (post-it-lapp och QR-kod)
Bilaga 3: Rekryteringsaffisch (QR-kod)
Bilaga 4: Affisch för lokalavdelningens aktiviteter – A4 mall
Bilaga 5: Recept på schyssta kanelbullar
Bilaga 6: Recept på schyssta chokladbollar
Bilaga 7: Recept på schysst tårta
Bilaga 8: Sången ”Här och nu” (Kyrkans Ungdoms riksmötessång 1992)
Bilaga 9: Pressmeddelande
Bilaga 10: Reklamblad
Bilaga 11: Frågor och svar

Om ni genomför en aktivitet vill vi gärna att ni skickar ett mejl och talar om det. Det är roligt att få veta var det sker aktiviteter och vi kan också presentera det här på hemsidan. Skicka ett mejl till medlemsadmin@svenskakyrkansunga.se och uppge vilken lokalavdelning det gäller, var ni ska vara, starttid och eventuell sluttid.

Tävling

Självklart ska ni delta i vår tävling! Då har ni möjlighet att vinna det fina priset ”Årets pusselbit”. Priset kommer gå till den lokalavdelning som har gjort den mest kreativa bilden av Post-it-lappar på temat ”Det här är Svenska Kyrkans Unga för oss”. Bilden ska ni ha gjort tillsammans.

Gör så här: fota hur ni skapar tillsammans på en bild och det färdiga resultatet på en annan. Lägg upp bilderna eller skicka dem till förbundskansliet – se ovan. Men kom ihåg att bilderna måste ha en tydlig avsändare. Tävlingsperiod: 1 – 30 september.

Frågor

Har ni frågor om dagen, eller en idé om vad en kul aktivitet är som andra lokalavdelningar kan göra, hör av er till medlemshandläggare Maria Ekstedt på mejladressen här ovan eller ring till 018-640 642.