Rekrytera nya medlemmar!

Du är viktig här och nu!

Rekrtyeringskampanjen pågår 10 augusti – 15 oktober, då satsar vi extra mycket på att bli fler medlemmar i Svenska Kyrkans Unga. Temat för rekryteringskampanjen är Du är viktig här och nu!

Rekrytera medlemmar

De nya som kommer till era träffar ska självklart bli medlemmar! Sprid informationen om hur de själva registrerar sig som medlemmar på Medlemssidorna, www.svenskakyrkansunga.se/m-sidor eller ställ upp en dator och låt dem registrera sig vid någon av era träffar.

Tips på hur ni kan bli fler:

• Prata med era kompisar och berätta hur kul ni har det. Det finns en talong som varje medlem kan lämna eller skicka till någon som de vill ska vara med. Ni kan ju göra det tillsammans! Skriv ut talongen här: Rekryteringstalong, och låt medlemmarna i lokalavdelningen fylla i var sin talong. Antingen skickas de till kompisar eller så har ni tagit fram listor i lokalavdelningen på vilka ni ska skicka till. Lokalavdelningen eller församlingen kan kanske stå för portot?
  • Skicka en inbjudan till ”nästa årskull”. Prata med pastorsexpeditionen som kanske kan hjälpa er med att ta fram uppgifter.
  • Gör en särskild inbjudan till de som konfirmeras i år. Kanske finns det kul bilder från deras konfirmandläger att sätta ihop till ett kollage som ni skickar tillsammans med inbjudan? Prata med den som är konfirmandansvarig i församlingen.
  • Ta kontakt med förskolan/skolan/gymnasiet och fråga om ni får komma på besök och berätta om Svenska Kyrkans Unga eller om ni kan få affischera. Prata med rektorn, skolprästen eller en lärare som ni känner.
  • Gå ut på gator och torg och berätta om Svenska Kyrkans Unga! Lördagen den 3 september genomförs ”Här och nu!” på olika platser i landet (se nedan).
  • Ta kontakt med någon idrottsförening i närheten och fråga om ni ska göra något kul ihop.

Skriv och berätta hur ni har tänkt att rekrytera medlemmar till er lokalavdelning så delar vi tipsen här på hemsidan och i sociala medier. Skriv till medlemsadmin@svenskakyrkansunga.se.

Material

I Materiallagret finns många bra saker som kan vara till hjälp när ni ska rekrytera; foldrar, produkter, utställningar och beachflaggor. En del är gratis! Beställ material i webbutiken. (Specifikt rekryteringsmaterial publiceras i maj/juni).

Till kampanjen har vi tagit fram en rekryteringsaffisch och en rekryteringsflyer (ett blad att dela ut). Hämta dem här:
Rekryteringsaffisch
Rekryteringsflyer

Vill ni göra egna trycksaker, lägga ut information på hemsidor eller i sociala medier finns kampanjbilder här:
Kampanjbild 1
Kampanjbild 2
Kampanjbild 3

Här finns A4-mallar för marknadsföring av lokalavdelningens aktiviteter, som kan användas både under rekryteringskampanjen men även under resten av året. Bara att fylla i text i de olika fälten, skriva ut och sätta upp på bra ställen där det syns!
Affisch för lokalavdelningens aktiviteter – A4 mall

Det finns en film där medlemmar berättar om varför de är medlemmar i Svenska Kyrkans Unga. Hänvisa gärna till den från hemsidor och nyhetsbrev eller visa den i samband med träffar där ni rekryterar medlemmar. Titta här

Frågor?
Har du frågor om rekryteringskampanjen kan du kontakta medlemshandläggare Maria Ekstedt, maria.ekstedt@svenskakyrkan.se eller tel 018-640 642.