Förnya medlemskapet

Nytt år – nytt medlemskap

Från den 1 januari går det att förnya medlemskapet för 2018 i Svenska Kyrkans Unga. Enklaste sättet att förnya sitt medlemskap (eller att bli medlem) är via Medlemssidorna.

Så här förnyar du medlemskapet på Medlemssidorna

• Gå in på Medlemssidorna.
  • Fyll i ditt medlemsnummer/personnummer och ditt lösenord längst upp till höger på sidan.
  • När du loggat in möts du av frågan om du vill förnya ditt medlemskap. Vill du byta lokalavdelning gör du det i listan, innan du klickar på ”förnya”.

Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt.

• Klicka på ”Glömt lösenordet?” längst upp till höger på sidan.
  • Fyll i ditt personnummer/medlemsnummer och din mejladress på den sidan du kommer till.

En förutsättning för att du ska kunna beställa ett nytt lösenord är att du har din mejladress registrerad på Medlemssidorna.
Om du inte har det, eller behöver ändra din mejladress kan du skicka ett mejl till svar@svenskakyrkansunga.se.
I mejlet anger du ditt personnummer och den mejladress du vill registrera.
Du får ett mejl när din mejladress är registrerad.

Mejl och SMS

I januari skickas ett mejl till de som har angett sin mejladress på Medlemssidorna, med en påminnelse om att förnya medlemskapet på Medlemssidorna. Det kommer också att skickas SMS till dem som har angett sitt mobilnummer på Medlemssidorna (mobilnumret måste dock vara unikt för att ett SMS ska gå ut, dvs har två personer angett samma mobilnummer kommer ingen av dessa att få ett SMS). Genom att svara på detta SMS förnyar medlemmen sitt medlemskap för 2018.

Medlemsblanketten

Den som har möjlighet att förnya medlemskapet för andra i lokalavdelningen måste få en underskriven blankett från den som vill förnya sitt medlemskap. Här nedan finns medlemsblanketten:

Medlemsblankett 2018

Medlemsblankett 2019

Förnyelselistor

På Medlemssidorna, kan den som har behörighet, ta ut en förnyelselista för lokalavdelningen. Skicka runt den vid samlingarna i lokalavdelningen (skriv ut den i flera exemplar om ni behöver den på flera håll), låt medlemmarna skriva på och förnya sedan på Medlemssidorna så snart som möjligt så att medlemmarna inte missar något nummer av Delande.

Talonger

Det går också bra att använda en talong i någon av våra foldrar eller i det brev som kommer att skickas ut till de medlemmar som inte har förnyat sig själva på Medlemssidorna eller via SMS. Den talongen kan lämnas till den som är registeransvarig i lokalavdelningen eller skickas till förbundskansliet.

Frågor?

Kontakta medlemshandläggare Maria Ekstedt, 018-640 642, maria.ekstedt@svenskakyrkan.se.