Låt fler få upptäcka Svenska Kyrkans Unga – bygg en bro!

Du gör skillnad!

I alla tider har människor byggt broar för att komma närmare varandra. Att bygga broar är också en omskrivning för att möta nya människor och knyta kontakter. Den 10 augusti till den 15 oktober fokuserar Svenska Kyrkans Unga på rekrytering av nya medlemmar. Under den här perioden får vi bygga broar.

Vart går er bro?

I år har lokalavdelningen ett uppdrag – att bygga en bro till en församling som inte har sin barn- och ungdomsverksamhet ansluten till Svenska Kyrkans Unga. Det kan vara en grannförsamling eller en församling längre bort, det bestämmer ni själva, men tanken är att ni och församlingen ska träffas.

Så här ser lokalavdelningens uppdrag ut:

  • Börja med att utse en församling som ni vill kontakta. Kanske har ni hört talas om en församling som har liknande aktiviteter som ni, så ni kan göra saker tillsammans. Kanske är det precis tvärt om, de sysslar med något som ni vill lära er mer om. Kanske har medlemmarna i er lokalavdelning redan kompisar där. Låt medlemmarna fundera och sedan tillsammans skriva en lista på vad ni söker. Om ni behöver hjälp med att hitta en församling i er närhet kan ni kontakta distriktet. Vill ni hellre hitta en församling längre bort kan förbundskansliet förmedla kontakt.
  • Ta kontakt med församlingen – låt medlemmarna författa ett brev tillsammans, spela in en kort film, rita och måla teckningar – här sätter bara fantasin gränser. Berätta för församlingen att ni är med i Svenska Kyrkans Unga och att ni vill träffa dem för att berätta mer.
  • Tanken är att ni träffas under perioden fram till den 15 oktober. Träffen planerar ni så att det blir så bra som möjligt för er och församlingen. Är det er ungdomsgrupp som träffar deras ungdomsgrupp eller kanske deras konfirmander? Är det er styrelse som berättar mer på deras personalsamling? Har er barngrupp läger tillsammans med deras barngrupp? Kanske gör körerna en konsert tillsammans?

Oavsett på vilket sätt ni träffas tar ni tillfället i akt att berätta om Svenska Kyrkans Unga och uppmuntrar dem att ansöka om att bilda lokalavdelning.

Vad händer sedan?

Tanken är ju att den bro ni bygger tillsammans ska användas. Förhoppningsvis har ni knutit kontakter för alltid!

Förutom att träffas då och då kanske ni får större möjligheter att göra saker som ni inte hade kunnat göra själva, för att ni är fler eller kan skjuta till pengar från två håll. Köpa in något som ni kan dela på eller låna saker av varandra som ni redan har.

Första lördagen i maj och september 

2023 fyller Svenska Kyrkans Unga 30 år så varför inte synas lite extra och låta ”Här-och-nu!”-dagen bli dubbelt så bra? I år blir både första lördagen i maj och första lördagen i september Svenska Kyrkans Ungas dagar. Alltså den 6 maj och den 2 september. Då går vi ut på gator och torg för att berätta om vilka vi är och vad vi gör.  

Men dagarna kan också användas för att knyta kontakter med en annan församling – att bygga broar! 

 

Frågor?

Om kommunikation eller material: Kontakta kommunikatör Cecilia Bergström, cecilia.bergstrom@svenskakyrkansunga.se eller 018-640 651.

Om att starta lokalavdelning: Kontakta förbundsordförande Clara Olsson, clara.olsson@svenskakyrkansunga.se eller 018-640 646. 

Material

webbutiken finns prylar, kläder och gratis foldrar som kan vara till hjälp när ni ska rekrytera.

Rekryteringsmaterial hittar du här nedanför under Kampanj och material.

 

Medlemssidorna

Vårt digitala medlemssystem

Här har alla medlemmar en egen sida där de kan hålla kontakten med andra medlemmar, anmäla sig till arrangemang, med mera. På Medlemssidorna kan lokalavdelningen presentera sig och sina aktiviteter, varje distrikt har en egen sida och förbundet också.

Kom igång

Bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.