Digitala inspirationsträffar!

9 november- Ung Resurs

Ungresurs.nu – Ett praktikår i Svenska kyrkan, är ett utbildningsår med praktik inom Svenska kyrkan. Det är en möjlighet för unga vuxna mellan 18 – 25 år att under minst tio månader göra praktik i Svenska kyrkan och därmed dela kyrkans tro och liv. Samtidigt är det en möjlighet för församlingar inom Svenska kyrkan att ta emot en ung person som praktikant som en insats i en långsiktig kompetensförsörjning för kyrkan.

Ungresurs innebär en bred möjlighet för Svenska kyrkan att kompetensförsörja i en framtid där man behöver nå unga människor i konkurrens med andra branscher och organisationer. Vi har tidigare konstaterat att ungresurs är en väg in i Svenska kyrkan både till olika yrken, eller som förtroendevald. Praktikåret ger en oftast positiv bild av vår organisation till den som deltar. På vilket sätt kan vi möjliggöra en framtid inom kyrkan för de ungdomar vi möter idag?

Under inspirationsträffen får du möjlighet att lyssna på praktikanter, handledare och kursledning och möjlighet att ställa dina frågor.

Anmälan sker till Christian på christian.olsmalm@svenskakyrkansunga.se