Pilgrimscentrum arrangerar klimatvandring från Vadstena till COP26 i Glasgow 2021

Till vår stora glädje har Vadstena pilgrimscentrum fått ett nationellt uppdrag från Svenska kyrkan att leda en pilgrimsvandring till klimatmötet COP26 i Glasgow, Storbritannien 2021. Projektet sker i samarbete med Växjö- och Lunds stift och är en del av Svenska kyrkans nationella färdplan för klimatet. Planen är att vandringen ska starta i Vadstena under sommaren 2021 och vara framme i Glasgow lagom till klimatmötet i 1-12 november 2021.

Denna vandring handlar om att sätta klimatet främst på agendan igen. Därför riktar den sig till alla. Alla kommer kunna delta på olika sätt. Genom att vandra med den grupp som startar i Vadstena, genom att delta vissa sträckor. Du kommer också kunna ordna egna – både kortare och längre – vandringar lokalt i samma anda.

Rådande pandemi sätter gränser
Just i skrivande stund befinner vi oss mitt i en pandemi och ingen vet exakt hur något blir. Men det finns ännu hopp att det bli möjligt att genomföra FNs klimatmöte och därmed vandringen som planerat. Förberedelsearbetet för vandringen är i gång och vi kommer strax att gå ut för att bjuda in både församlingar, föreningar, företag och organisationer att delta i denna vandring och manifestation.

94787796-Ut22Y

Rådande pandemi sätter gränser

Att pilgrimsvandra är att lägga allt åt sidan och ge sig iväg på ett äventyr