Teologifestivalen

Efter ett drygt år med inställda läger och utbildning och de flesta träffar i lokalavdelningarna digitalt eller i betydligt mindre form än i vanliga fall planerar Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift för en nystart i samband med Teologifestivalen 2022.

Delar av programmet kommer att vara öppet för allmänheten medan andra delar bara är tillgängliga för anmälda deltagare. Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift finns med i planeringen av:

Barnens festival

“Låt barnen komma till mig” sa Jesus och visst har barnen en självklar plats på Teologifestivalen med sitt alldeles eget festivalupplägg! För barn i åldrarna 6-12 år pågår Barnens festival från fredag till lördag eftermiddag med flera valbara spår anpassade för de olika åldrarna. Vi bjuder in till ett dygn av äventyr, upptäckande, kreativitet och fördjupning i en salig blandning där bara fantasin sätter gränser och vi prövar allt! Häng med bakom kulisserna på skattjakt i domkyrkan eller lös mysterier i ärkebiskopens krypta!

Under fredag kväll kommer barnen att ha en festkväll inne på ärkebiskopsgården. Under den kommer det att bjudas på middag, musik, happenings och olika framträdanden under kvällen i Barnens alldeles egna värld! När festkvällen är slut, finns möjlighet att delta i Natt i Domkyrkan.

På lördagen kommer några pass att vara gemensamma för alla deltagare på Barnens festival och under några pass väljer varje deltagare ett spår i samband med anmälan spår.

Du deltar tillsammans med din församlingsledare och/eller föräldrar med start på fredag eftermiddag och avslutning med middag på lördag.

Natt i domkyrkan

Natt i domkyrkan börjar på fredagskvällen kl. 21:30 och vänder sig särskilt till dig som är 13+ och vill fortsätta umgås efter fredagskvällens festivalkväll (som är utomhus). Musik, bön och samtal… exakt vad som kommer att hända är inte klart ännu, men håll utkik efter mer information i höst.

Du som är under 18 år deltar tillsammans med din församlingsledare och/eller förälder.

Stora programpunkter

17:30                  Inledning i domkyrkan

19:00                  Festkväll i Universitetsparken

21:30                  Natt i domkyrkan

Öppna aktiviteter för alla, t.ex:

• Exempel på aktiviteter

• Sjung i stor spontankör

• Dans i domkyrkan

• Träffa en nunna

Strömmar (liknande workshops) för dig som är anmäld och vill fördjupa dig mer inom ett område.

Exempel på strömmar

När livet vänder – andens kraft mot genusbaserat våld och HBTQ-fobi
Vi utforskar utsatthet och fokuserar på det som gör att livet kan vända.

Musik och existens – Livets soundtrack
Musiken har sedan urminnes tider haft stor betydelse för oss människor. Den bär oss genom riterna,  nära förknippad med både det andliga och det gudomliga, oavsett tradition och kultur.

Klimat och hållbarhet
Unga aktivister möter äldre aktivister kring klimat och hållbarhet.

11:00                  Avslutning i domkyrkan

Röst från deltagare på distriktsårsmötet efter presentation om teologifestivalen:

”Inspirerande, spännande, mysigt, gemenskap”

Klicka här om du vill läsa vidare på Teologifestivalens hemsida

Frågor?

Kontakta uppsalabarn@svenskakyrkansunga.se eller ring stiftskonsulent Johanna Knutsson på 018-68 07 16.