Distriktsresa till Taizé 2024

Läs noga igenom informationen nedan innan du gör din anmälan.

Distriktsresa till Taizé 2024

Nu är det äntligen dags att anmäla sig till Distriktsresan som kommer gå till Taizé!

Taize är en brödrakommunitet i södra Frankrike där ungdomar och unga vuxna ges möjlighet till bön, gemenskap och delande under en vecka tillsammans med andra ungdomar från hela världen. Taize vill vara en kristen samlingsplats där man under enkla förhållanden får dela tro och gemenskap men många andra, då tusentals söker sig hit varje år. Rytmen för dagarna innehåller bön, bibelstudium och arbete.

Såhär skriver en som varit i Taizé tidigare om vad det är och vad det innebär:

”Enkelhet, gemenskap och reflektion är tre stora delar av en vistelse i Taizé. En chans att komma närmare Gud i bön, sång och tystnad. I Taizé råder inget överflöd, istället finner vi det viktiga i det enkla.”

När är resan?

Resan startar måndagen den 24/6 och vi är hemma igen tisdagen den 2/7.

Vem får åka?

Alla som är medlemmar och över 15 år på utresedatumet i Svenska Kyrkans Unga i Lunds Stift kan åka med på resan. Personer som tillhör andra distrikt kommer att kunna anmäla sig efter avslutad anmälningstid i mån av plats.

Hur kommer vi ta oss dit?

Vi kommer att åka gemensam buss till Taizé.

Hur många kan man åka från samma lokalavdelning?

Vi vill kunna ge möjlighet till så många som möjligt från olika lokalavdelningar att åka med på resan. Och för att få en bra spridning mellan lokalavdelningarna erbjuds det 8st platser från varje lokalavdelning. Kommer det in fler anmälningar än 8 från samma lokalavdelning hamnar dessa på en reservlista. Det finns 40st platser totalt och först till kvarn gäller. Din lokalavdelning är därför inte garanterad 8st platser.

Hur vet jag att jag kommit med på resan?

Efter att anmälningsperioden har gått ut kommer du att meddelas om du kommit med eller inte. Därför är det viktigt att du anger rätt kontaktuppgifter i anmälningsformuläret så att vi enkelt kan få tag på dig om du kommit med eller inte. Så använd en privat mailadress och inte en jobb- eller skolmail där det lätt kan hamna i skräppost eller filtreras bort.

När är anmälningsperioden?

Anmälningsperioden kommer vara mellan den 26/11 – 31/12-2023
OBS: Förlängd anmälan till 31/1-2024

Vad kostar det att åka med?

Resan är subventionerad av SKUL och kommer kosta 1000 kr/deltagare. Hur du betalar och vad kostnaden för sen avanmälan är kommer att skickas ut till dig när du kommit med och anmälningstiden gått ut.

Vad ingår i priset?

I priset så ingår:

  • Resan dit och hem
  • Mat under hela veckan. Dock behöver man stå för maten man äter på resan dit och hem.
  • Logi i tält under hela veckan.

Annan viktig information att tänka på

  • Läs noga igenom vad du ger dig in på: Det kan vara bra att läsa på lite extra om vad det innebär att åka till Taizé. Hur en vanlig dag i Taizé kan se ut kan du läsa genom att klicka på länken längre ner på sidan.
  • Glöm inte skaffa pass i god tid: Eftersom att Taizé ligger i Frankrike så krävs det att man har pass/internationellt ID-kort med sig. Passet/ID-kortet ska vara giltigt minst tre månader efter hemkomsten. Har man inget giltigt pass eller internationellt ID-kort kan man inte åka med på resan. Tänk på att det kan ta upp till 2 veckor att få sitt pass så boka en tid så snart som möjligt om du inte har giltigt pass/ID-kort
  • Försäkring: Under resan kommer du vara helförsäkrad av Svenska Kyrkans försäkring
  • Sjukförsäkringskort: Om det skulle hända något och du behöver åka in på sjukhus under tiden i Taizé behöver du ha ett sjukförsäkringskort (ett blått kort) med dig. Du ansöker enkelt om sjukförsäkringskortet på försäkringskassans hemsida. Du hittar länk till försäkringskassan längre ner på sidan.
  • Meddela närmast anhörig: I anmälningsformuläret finns det ett avsnitt som heter ”närmast anhörig” där skriver du i vem vi enkelt kan få tag på om det skulle hända något under resan. Det är viktigt att du meddelar den som du angivit som närmast anhörig att du kommer åka iväg.
  • Under 18 år? Om du är under 18 år måste du ha målsmans underskrift på följande saker: 1: Att du gör anmälan och att det som står är korrekt, 2: Att resan kostar 1000kr, 3: Blanketten som skickas ut om att du får lov att följa med på resan. Denna blankett är ett krav av Taizé att målsmän skriver på.

Viktig information till dig som är anställd/ledare i församlingen

Om det finns medlemmar som är under 18 år krävs det att någon som är över 20 år är med som ledare på resan. Åker du med som ledare på resan för en lokalavdelning så betalar även du 1000kr och upp till 3000 vid sen avanmälan utan sjukintyg.

Har du frågor om vad det innebär att åka med som ledare kan du alltid höra av dig till taize@skul.nu.

 

Frågor om resan eller anmälan?

Maila Kristofer Burman via taize@skul.nu

Medlemssidorna

Vårt digitala medlemssystem

Här har alla medlemmar en egen sida där de kan hålla kontakten med andra medlemmar, anmäla sig till arrangemang, med mera. På Medlemssidorna kan lokalavdelningen presentera sig och sina aktiviteter, varje distrikt har en egen sida och förbundet också.

Kom igång

Bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.