Medlem

Alla kan bli medlemmar i Svenska Kyrkans Unga

Det kostar ingenting att vara medlem i Svenska Kyrkans Unga. Det enklaste sättet att bli medlem är att du själv registrerar dig via Medlemssidorna. När du blir medlem ställer du dig dig bakom Svenska Kyrkans Ungas idé:

 

”Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.”

Det finns två olika former av medlemskap.

  • Medlem. Du som är 0-30 år blir medlem i Svenska Kyrkans Unga. Du kan väljas till förtroendeuppdrag och får rösta på årsmöten.
  • Stödmedlem. Du som är över 30 år blir stödmedlem i Svenska Kyrkans Unga. Du kan inte väljas till förtroendeuppdrag eller rösta på Riksårsmötet, men får ta del av alla andra fördelar det finns med att vara medlem i Svenska Kyrkans Unga. Kanske är du ledare, förälder, farmor eller på annat sätt har intresse av att vara med i gemenskapen. Alla kan kan vara medlemmar i Svenska Kyrkans Unga, och alla behövs!

När du blir medlem via Medlemssidorna föreslår systemet en lokalavdelning som ligger nära där du bor, baserat på ditt personnummer. Du kan välja en annan lokalavdelning än den som kommer upp eller höra av dig till ditt distrikt och fråga vilken du borde bli medlem i.

Bli medlem utan personnummer

Har du inget svenskt personnummer eller saknar de fyra sista siffrorna kan du få hjälp att bli registrerad som medlem.

Kontakta Maria Ekstedt, medlemshandläggare på förbundskansliet på 018-640 642 eller maria.ekstedt@svenskakyrkan.se

Få hjälp att registrera dig som medlem 

Om du inte själv kan registrera dig via Medlemssidorna så kan den som är registeransvarig i din lokalavdelning hjälpa till. Ladda ner medlemsblanketten och fyll i och ge den till den registeransvariga eller någon annan i lokalavdelning som har administratörsbehörighet på Medlemssidorna. Blanketten sparas sedan i tre år.

Vill din lokalavdelning registrera en registeransvarig så laddar ni ner och fyller i en Registeransvarigblankett.

Alla blanketter hittar du under dokument

Medlemssidorna

Vårt digitala medlemssystem

Här har alla medlemmar en egen sida där de kan hålla kontakten med andra medlemmar, anmäla sig till arrangemang, med mera. På Medlemssidorna kan lokalavdelningen presentera sig och sina aktiviteter, varje distrikt har en egen sida och förbundet också.

Kom igång

Bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.