Riksårsmötet 2020

Riksårsmötet är Svenska Kyrkans Ungas högsta beslutande organ. Där samlas valda ombud från alla distrikt och tar beslut om verksamhet och budget för det kommande året.

År 2020 äger Riksårsmötet rum på Dragonskolan i Umeå, i Luleå distrikt, den 6-9 augusti. Umeå, som kallas ”björkarnas stad” ligger vackert vid Umeälven och har cirka 88 000 invånare. Svenska kyrkan och Umeå stadsförsamling välkomnar oss till en stad med kyrkohistoria som går tillbaka till 1300-talet.

Anmälan

Anmälan öppnar på Svenska Kyrkans Ungas Medlemssidor i mitten av mars och stänger den 31 maj. Ombud och ersättare väljs av distrikten på distriktsårsmöten under våren. För att vara behörig att delta som ombud eller ersättare behöver du vara medlem 0-30 år i en lokalavdelning i det distrikt du representerar på Riksårsmötet.

Du kan själv logga in och kontrollera om du är anmäld, ändra din anmälan eller avanmäla dig på Medlemssidorna fram tills anmälan stänger den 31 maj. I mitten på juni skickas bekräftelsemejl eller bekräftelsebrev hem till dig på den adress du har angett på Medlemssidorna, då kan du kolla att uppgifterna i bekräftelsen stämmer med din anmälan.

Avanmälan

Fram till den 30 juni kan du mejla unga@svenskakyrkan.se och avanmäla dig utan kostnad. Efter den 30 juni kommer deltagaravgiften att tas ut om du avanmäler dig, men om du skickar in ett läkarintyg till förbundskansliet senast den 9 september behöver du inte betala.

Mandatfördelning

Antalet ombud och ersättare som varje distrikt får skicka baseras på hur många aktiva lokalavdelningar varje distrikt hade under 2019. Fram till den 15 mars har lokalavdelningarna tid på sig att uppdatera sina uppgifter på Medlemssidorna och visa att de varit aktiva under 2019. Senast den 25 mars kommer mandatfördelningen att vara klar och meddelas till distrikten.

Motioner

Förslag till Riksårsmötet, motioner, kan skickas in av en medlem, en lokalavdelning eller ett distrikt. Sista datum för att skicka in motioner är 31 maj. Mejla eller posta din motion, som måste vara underskriven av motionären eller motionärerna, till förbundskansliet och förbundsordförande Jakob Schwarz.

Du får veta mer om hur en skriver en motion:Här

Du hittar en film om att skriva motioner som Svenska Kyrkans Ungas demokratigrupp har gjort: Här

Handlingar

Alla handlingar, som propositioner (förslag från styrelsen), motioner, ekonomihandlingar med mera kommer att läggas upp här på hemsidan så snart de blir klara. Det du kan läsa nu är vår verksamhetsberättelse från 2019. Den hittar du under fliken handlingar eller här.

Volontärer

Det behövs alltid personer som vill visa deltagarna vägen, gå nattvakt, möblera lokaler, städa, diska eller servera mat och koka kaffe på ett riksårsmöte. Om du vill vara med och hjälpa till praktiskt med Riksårsmötet som volontär, skicka ett mejl till unga@svenskakyrkan.se så kontaktar vi dig!