Nattkampen 2023

Den 30 september – 1 oktober 2023 är det återigen dags för Nattkamp! Nattkampen 2023 har temat Kampen om Sherwoodskogen och går av stapeln på Stiftsgården Tallnäs i Växjö stift.

Nattkampen är ett friluftsarrangemang med en över 50 år lång tradition och är det största återkommande arrangemanget inom Svenska Kyrkans Unga. Arrangemanget är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga i Skara, Linköping, Växjö, Göteborg och Lunds stift. Varje år ansvarar ett av distrikten gör att genomföra Nattkampen och 2023 är det Växjös tur. Arrangemanget lockar vanligtvis mellan 300-400 personer från hela södra Sverige.

Praktisk information om Nattkampen 2023:

Plats: Stiftsgården Tallnäs
Datum och tider: 30 september med start 16:00 – 1 oktober med avslut ca 11:30.
Anmälan: Sker via länk längst ner på sidan. Anmälan sker lagvis.
Pris: Anmälningsavgiften är 350kr/person för medlem/stödmedlem i Svenska Kyrkans Unga. För övriga är avgiften 450kr/person. Lunchpåse för hemfärden på söndagen kan köpas till för 75kr/person
Sista anmälningsdag: Sista anmälningsdag är den 10 september. Efter sista anmälningsdag är alla anmälningar bindande. Sena anmälningar kan tas emot fram till den 17 september. Förseningsavgift på 50kr/person tillkommer vid sen anmälan.

Regler för Nattkampen: 

Nattkampen genomför i lag. Varje lag ska innehålla 4-7 deltagare.

Tävlingen indelas i fyra klasser:
❖ Klass 1 – 13-16 år. (gäller från det år en fyller 13) En ledare över 18 år ska följa med laget. Denna person är utom tävlan och får inte hjälpa laget lösa uppgifterna på stationerna.
❖ Klass 2 – 17-22 år (gäller från det år en fyller 17). En deltagare får vara äldre.
❖ Klass 3 – 13+ år (gäller från det år en fyller 13). Minst en deltagare ska vara över 18 år.
❖ Klass 4 – mixat.
En deltagare i varje lag ska vara över 18 år och ansvarig/ledare för laget.
Lag i Klass 1, 2 och 3 tävlar för lokalavdelning/församling. Övriga lag ingår i Klass 4.

Gemensam buss till Nattkampen från Lunds distrikt.

Lunds distrikt kommer även i år att arrangera en nattkampsbuss. För att få en plats på nattkampsbussen så behöver en anmälan göras till Stiftspedagog Kristofer Burman. Kontaktuppgifter till Kristofer hittar du i högerspalten. Först till kvarn gäller.

Medlemssidorna

Vårt digitala medlemssystem

Här har alla medlemmar en egen sida där de kan hålla kontakten med andra medlemmar, anmäla sig till arrangemang, med mera. På Medlemssidorna kan lokalavdelningen presentera sig och sina aktiviteter, varje distrikt har en egen sida och förbundet också.

Kom igång

Bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.