Stiftsgården i Undersvik

Den 15 juli 2020 stängdes stiftsgården i Undersvik för renovering. Ett beslut som, i samtid med pandemins utveckling, kändes givet. Enligt ett första besked skulle stiftsgården vara färdigrenoverad och återöppna igen i januari 2022.  Beslut dröjde och läget var länge ovisst, i november 2021 fattade stiftsfullmäktige de beslut som behövde tas kring gårdens framtid. Här kan du läsa Svenska kyrkan i Uppsala stifts information kring stiftsgården i Undersvik som uppdateras kontinuerligt.

Det har börjat hända saker på stiftsgården i Undersvik. Gällande Murraygården så fick Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift inviga huset. Resten av gården fortsätter renoveras, just nu pågås det med arbetet i Hälsingegården, Lillgården och Huvudbyggnaden. För att följa bygget kan du läsa Uppsala stifts blogg.

Svenska kyrkan i Uppsala stift har under några månader fört samtal och tecknat avtal med Svenska Turistföreningen gällande verksamheten på stiftsgården i Undersvik. Läs mer här.

För Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift är gården en mycket viktig mötesplats och distriktsstyrelsen bevakar därför noga hur Uppsala stift jobbar med frågan. Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift har erbjudit sig att ge input till de tjänsteman som arbetar med att ta fram beslutsunderlag. Distriktsstyrelsen valde också att skicka in ett brev till stiftsstyrelsen vilket ledde till ett möte med 1:a och 2:e vice ordförande i stiftsstyrelsen.


FRÅGOR?

Kontakta uppsaladistrikt@svenskakyrkansunga.se
eller ring distriktsordförande Joel Daniels på 018-68 07 53.

Medlemssidorna

Vårt digitala medlemssystem

Här har alla medlemmar en egen sida där de kan hålla kontakten med andra medlemmar, anmäla sig till arrangemang, med mera. På Medlemssidorna kan lokalavdelningen presentera sig och sina aktiviteter, varje distrikt har en egen sida och förbundet också.

Kom igång

Bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.