Sommarhälsning från distriktsstyrelsen

Äntligen har sommaren kommit! Efter flera somrar som präglats av restriktioner väntar nu en ”normal” sommar. En sommar vi verkligen har längtat efter, utan restriktioner och annat att förhålla sig till.  Distriktsstyrelsen hoppas att du får en bra och fin sommar oavsett vad du hittar på. Kanske ska du jobba, resa eller bara vara hemma och njuta av ledigheten? Oavsett så hoppas vi att du får en fantastisk sommar med mycket bad, soliga dagar, träffa släkt och vänner samt äta en och annan glass.

Under terminen drog flera församlingar igång verksamheten igen efter att den legat nere, eller varit omställd, under några år. Kanske blev det inte riktigt som vi föreställde oss, det var inte så många som kom jämfört med vad vi hoppats. Ge inte upp, håll ut och kämpa på! Det behöver få ta tid att komma igång igen.

Verksamhet för barn och unga är viktigt och något som Svenska Kyrkans Unga verkligen förespråkar att församlingarna har igång även under sommaren. Det kanske är svårt att erbjuda resor, läger och större samlingar även denna sommar, men det viktigaste är att erbjuda något för barn och unga eftersom även de som är hemma behöver få ett bra sommarlov. Tillsammans kan ni hitta en lösning som funkar.

Efter sommarlovet väntar en höst. I höst kommer distriktsstyrelsens att göra en rejäl medlemsrekrytering där vi vill besöka flera församlingar. Höstens stora lägersatsning blir Hel och helig den 25–27 november.

Här hittar du tips på läger och utbildningar

Här hittar du tips på hur du kan engagera dig

Hoppas att ni får en fin sommar så ses vi i höst!

Distriktsstyrelsen för Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift
genom Johan Sundbäck, ordförande