Behöver du prata med någon

Behöver du prata med någon?
Det kan vara skönt att få prata med någon om det är något som känns jobbigt. Du kan prata med någon präst eller annan anställd i din församling. Det går också bra att höra av sig till jourhavande präst dit du kan ringa, chatta eller skicka digitalt brev, läs mer här: svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Svenska Kyrkans Nätvandrarchatt finns för dig som är mellan 12 och 25 år. Du är välkommen att prata med en trygg vuxen om precis vad du vill som kanske känns och är svårt eller jobbigt. Gå in på https://www.svenskakyrkan.se/natvandrare/chatt och läs för mer information.

Här nedanför finns mer tips på ställen du kan ta kontakt med om du behöver prata med någon.

Unga Lukas
Unga Lukas erbjuder samtal via chatt mellan 19:00-22:00, måndag-torsdag varje vecka. Läs mer här.

BRIS

Barnens rätt i samhället erbjuder samtal med kurator gratis och anonymt på svenska, engelska och arabiska. Det finns även forum och poddar riktade mot dig som är upp till 18 år. Läs mer här.

Tilia
Tilia är en ideell förening för ungas psykiska hälsa. De erbjuder stöd till unga människor via mejl och chatt.
Läs mer om Tilia och hur du kontaktar dem här.

Under Kevlaret
Under Kevlaret är en stödchatt för unga killar och ickebinära.
Här kan du få stöd om du behöver någon att prata med, till exempel om ensamhet och relationer. Chatten är öppen 20:00-22:00, söndag-onsdag.    Läs mer information och hur du kontaktar dem här.

UMO.se

På UMO.se har Sveriges regioner samlat information om allt ifrån var du kan vända dig med frågor om sex, som ung HBTQ-person, eller om du har problem i familjen. Här kan du även läsa svar på vanliga frågor, eller svara på andra ungdomars frågor.
Läs mer om deras verksamhet och vart du kan vända dig här.

Tjejzonen
Tjejzonen ger stöd på nätet till ungdomar som identifierar sig som tjejer. Chatten och ätstörningschatten är öppen 20:00-22:00, söndag till torsdag. Läs mer om Tjejzonen och hur du kontaktar dem här.

Killfrågor
Killfrågor är en stödchatt som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som definierar sig som ung kille mellan 10-20 år. Chatten är öppen söndag-torsdag varje vecka mellan kl. 19:00-21:00. Läs mer här.

Medlemssidorna

Vårt digitala medlemssystem

Här har alla medlemmar en egen sida där de kan hålla kontakten med andra medlemmar, anmäla sig till arrangemang, med mera. På Medlemssidorna kan lokalavdelningen presentera sig och sina aktiviteter, varje distrikt har en egen sida och förbundet också.

Kom igång

Bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.