Medlemsrapportering

la_06

Medlemsrapportering

Varje lokalavdelning måste varje år medlemsrapportera. Ansvarig för medlemsrapporteringen är den person som är vald till registeransvarig. Den kan också ta hjälp av andra i lokalavdelningen som har administratörsbehörighet.

För att räknas som en aktiv lokalavdelning behöver följande saker finnas registrerade på medlemssidorna senast 31 december:

  • Två kontaktpersoner, varav en kan vara stödmedlem
  • En registeransvarig
  • Minst fem medlemmar (med medlem menas personer under 30 år)
  • Verksamhet, t.ex ert årsmöte (sista dag att lägga in verksamhet är 15 mars året efter)

Lägg gärna in vilka som har olika förtroendeuppdrag redan efter årsmötet så både distrikt och förbund vet vilka som har vilka uppgifter så vi kan skicka rätt information till rätt person.

Varför medlemsrapportera?

För att Svenska Kyrkans Unga ska kunna få pengar från MUCF och SKU Skara stift från Västra Götalandsregionen så måste vissa krav vara uppfyllda. Det är också därför varje medlem måste uppdatera sitt medlemsskap varje år. Endast den lokalavdelning som varit aktiv föregående år kan skicka ombud till distriktsårsmötet.

Checklista för medlemsrapportering

Förbundskansliet anordnar emellanåt utbildningar i medlemssidorna, så håll ögonen öppna för dessa tillfällen. Behöver ni stöttning och hjälp så kontakta Lisa Gerenmark så kan hon göra ett besök hos er eller vägleda över telefon.

Det finns en manual för Medlemssidorna. Denna uppdateras då och då, nuvarande version kom april 2019. Den finns att ladda ner HÄR

 

Mer om medlemsrapportering finns att läsa HÄR

medlemsrapport

Medlemssidorna

Vårt digitala medlemssystem

Här har alla medlemmar en egen sida där de kan hålla kontakten med andra medlemmar, anmäla sig till arrangemang, med mera. På Medlemssidorna kan lokalavdelningen presentera sig och sina aktiviteter, varje distrikt har en egen sida och förbundet också.

Kom igång

Bli medlem i Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.