Riksårsmötet 2021

Riksårsmötet är Svenska Kyrkans Ungas högsta beslutande organ. Där samlas valda ombud från alla distrikt och tar beslut om verksamhet och budget för det kommande året.

I år kommer Riksårsmötet precis som förra året att hållas digitalt.

Anmälan är nu öppen!

För att anmäla dig loggar du in på medlemssidorna.

Du kan alltid själv logga in och kontrollera om du är anmäld på Riksårsmötets sida på Medlemssidorna, och du kan ändra din anmälan på Medlemssidorna fram tills anmälan stänger den 31 maj.

I mitten på juni skickas ett bekräftelsemejl eller ett bekräftelsebrev hem till dig på den adress du har angett på Medlemssidorna, då kan du kolla att uppgifterna i bekräftelsen stämmer med din anmälan. Om du inte får någon bekräftelse innan 30 juni behöver du kontakta förbundskansliet!

En inloggningslänk till det digitala årsmötet kommer att skickas till den e-postadress du har angett på din sida på Medlemssidorna, så kolla gärna att den stämmer.

Avanmälan

Du kan själv avanmäla dig på Medlemssidorna till och med den 31 maj. Den 1-30 juni är det möjligt att göra avanmälningar genom att mejla till unga@svenskakyrkan.se. Om du inte fått bekräftelse på din avanmälan inom en vecka, hör av dig igen. Kommer din avanmälan in efter 30 juni hör vi av oss till dig efter den 27 juli.

Mandatfördelning

Antalet ombud och ersättare som varje distrikt får skicka baseras på hur många aktiva lokalavdelningar varje distrikt hade under 2020. En förutsättning för att distriktet ska få skicka ombud till Riksårsmötet är att distriktet har haft distriktsårsmöte året innan Riksårsmötet infaller.

Här kan du se hur många ombud och ersättare som ditt distrikt får skicka.

Motioner

Förslag till Riksårsmötet, motioner, kan skickas in av en medlem, en lokalavdelning eller ett distrikt. Sista datum för att skicka in motioner är 31 maj. Mejla eller posta din motion, som måste vara underskriven av motionären eller motionärerna, till förbundskansliet och förbundsordförande Jakob Schwarz.

Postadress:
Svenska Kyrkans Unga
Jakob Schwarz
Västra Ågatan 16
753 09 Uppsala

Som scannad fil till jakob.schwarz@svenskakyrkan.se

Du får veta mer om hur du skriver en motion: Här

Du hittar en film om att skriva motioner som Svenska Kyrkans Ungas demokratigrupp har gjort: Här

Handlingar

Alla handlingar, som propositioner (förslag från styrelsen), motioner, ekonomihandlingar med mera kommer att läggas upp under fliken Handlingar, allteftersom de blir klara.